4 jaar Permanent Beta!

Gepubliceerd: 3 juli 2016

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Permanent Beta bestaat 4 jaar. En wat is er veel gebeurd in die tijd! Wat is de PB-zwerm ongelofelijk sterk geworden! Langzaam maar zeker ontstaat er een enorme infrastructuur, met inmiddels ons fieldlab in Drenthe en ons citylab in Amsterdam… en we zijn nog lang niet klaar!

Meer dan 1000 kennis- en inspiratiesessies zijn er de afgelopen jaren georganizonderd, en de achtste halfjaarlijkse PB dag – voor het eerst in Amsterdam Connected – was werkelijk een daverend succes!

Opnieuw bewees de PB-community dat de dingen anders moeten en anders kunnen: zo’n gaaf evenement neerzetten, met 700 deelnemers en meer dan 50 sprekers, zonder budget van betekenis en zonder sponsoren.

Bekijk even dit interview waarin coördinator/organisator Kim van den Berg (Good old Kim!) nog een keer heel duidelijk het hoe en waarom uitlegt.

(Alleen dat gebazel op het eind, over wat er met 90% van mijn plannen gebeurt, daar moeten we het nog éven over hebben…. 🙂 🙂 :).)

Schermafbeelding 2016-07-03 om 10.19.38
Foto’s gemaakt door Cat Colnot

 

Een van de waanzinnig gave demo’s was die van de virtual reality set HTC Vive. Wow. Je staat tussen twee palen met een sensor, met een helm op en een koptelefoon en wat je vervolgens ondergaat is werkelijk mindblowing. Ik dacht dat ik al heel wat ervaring had met Virtual Reality, maar dit is echt een totaal ander ding.

Bekijk even dit filmpje van Daan van Bergen, om een indruk te krijgen (en meteen ook van de sfeer en de omgeving).

Samen met Ran ben ik momenteel een demo-set aan het samenstellen, om te gebruiken als ‘plugin’ voor allerlei events. Onder de naam Future Garden, Empowerd by PB, gaan we een awesome techexperience ontwikkelen, om mensen de toekomst te kunnen laten ‘voelen’.

De volgende Permanent Beta Dag is ook alweer gepland, op 14 november.
(Meld je op tijd aan, ik heb zo’n gevoel dat het wel eens snel vol kan zijn…)

 

Erwin Witteveen schreef  deze blogpost op Easycratie.nl over de connectie tussen Permanent Beta (Dag) en Nooit Af. Lezen!!