The Port Game

Gepubliceerd: 2 juni 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Puzzel

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik schreef er al over toen ik net de mensen van het Havenbedrijf Amsterdam had leren kennen (voor wie o.a. mijn zwager Ran deze geweldige video maakte van Sail), en ik actief aan het meedenken was over het vraagstuk hoe een gebied dat om veiligheidsredenen een no-go area is, toch toegankelijk gemaakt kan worden voor publiek.

Omdat ik, homo ludens, enorm van spelen hou en volgens mij velen met mij, dacht ik onmiddellijk aan de mensen van Sherlocked, die destijds al hard aan de weg aan het timmeren waren met geweldige escape en mystery games.

En die hebben sindsdien zeker niet stilgezeten! Het is er echt weer eentje in de categorie ‘I love it when a plan comes together’: morgen, 3 juni, is het zover, dan vindt de kick-off plaats van The Port Game, een spannend spel waarbij het kort gezegd draait om het vinden van de wachtwoorden van een verstrooide professor.
Het leuke van The Port Game is dat het te spelen is met een grote groep; tot 42 personen. Wat het spel heel geschikt maakt voor bedrijfstrainingen en team building. Want zoals Plato al zei tenslotte: “You learn more about a person in an hour of play than in a year of conversation.”

Binnenkort ga ik het spel zelf ervaren. Ik zal er uitgebreid verslag van doen, voor zover dat kan zonder hints te geven.

Een andere game van Sherlocked is The Vault. Geen escape game, maar een break-in game. Oftewel: ‘The first and only heist experience in the world.’

Bekijk hier het item met Sherlocked in De Wereld Draait Door