Makers gonna make

Gepubliceerd: 2 juni 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

David Bakker en Herman Kopinga openden vorig weekend de Maakplek, een heel tof initiatief in Groningen. Ik ben fan van makers. Ik blijf het altijd maar fascinerend vinden, die makende mensen. Met mijn twee linkerhanden.

(Bekijk even dit filmpje waarin een handige Henkie van een kolomboor een schijfschuurmachine maakt.)

Ik kwam laatst ergens (ik weet niet meer waar) deze prachtige tekst tegen, waarom maken zo belangrijk is.

“Coming together with others to create, fix and modify objects can boost people’s sense of agent y, enabling them to learn new skills and providing opportunities to start new businesses.” (…)

“Making may be a natural impulse, it is also instrumental in achieving wider life goals.” (….)

“Social change does not always come through grand political projects but through the outcome of thousands of creative acts that build individual and collective self-assurance and fulfilment.”

Mooier kan ik het zelf niet zeggen.

(Al probeerde ik dat onlangs wel):