Kennisfestival

Gepubliceerd: 2 juni 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik werd een tijdje geleden benaderd door de mensen van Managementboek met het verzoek of ik een bijdrage wilde leveren aan het Grootste Kennisfestival van Nederland, op 25 mei, in Deventer.
Uiteraard zei ik ja; ik hou van kennis en van festivals. Bovendien was er een behoorlijk indrukwekkende line-up, namen als Jan Rotmans, Joris Luyendijk en Rob Wijnberg. En met Engbert Breuker als muzikale spreekstalmeester.

Het sprekerspodium was in een festivaltent. Zo’n lange, diepe tent. Met staand publiek. Dat is nogal een ramp voor sprekers.

Hoe gaan we dit doen, vroegen Ruud Koornstra en ik ons vertwijfeld af, terwijl we vanuit de coulissen naar Jan Rotmans keken, die de ‘kantelkerk’ aan het prediken was op notabene de muziek van Raymond van het Groenewoud.

  

Ik besloot stante pede het roer om te gooien, het even hélemaal anders te gaan doen. Er kwam iets rebels over me. Ik moest het publiek (een mix van Vrij Nederland- en Happinesspubliek) maar eens even flink wakker schoppen.

Terwijl Break on Through van The Doors uit de speakers knalde, kwam ik op, ik wachtte tot het hele nummer afgelopen was en vroeg vervolgens:
‘Zo. Dus jullie komen voor inspiratie? Het woord Inspiratie komt van het Latijnse inspire, dat letterlijk ademen betekent, het inblazen van de geest, het inblazen van leven. Dus wie is er allemaal dood hier?’

Haha. Zo’n lezing dus. Met veel adrenaline. Rock&Roll.
(Klik op onderstaande foto voor bewegend beeld.)

De leuke dames van The Corporate Tribe, het managementboek van het jaar, speelden ’s avonds om 10 uur nog even de zaal plat. Het was een leuke dag. We hebben dolle pret gehad en ik ben er de volgende keer graag weer bij.