Gary Wolf – Professor in Groningen

Gepubliceerd: 3 mei 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: QS

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Gary Wolf is, samen met Kevin Kelly, de oprichter van de Quantified Self beweging. In 2007 organiseerden ze de eerste QS meetup in San Francisco. (Ik was erbij met Joost Plattel!)
Ook is Gary Wolf de drijvende kracht achter QS Labs.

In 2012 bedacht ik (dat is overigens niet hetzelfde als oprichten hè, want dat is namelijk echt heel veel werk 😉) het eerste Quantified Self Institute ter wereld, dat de QS-beweging verbindt aan onderzoek en wetenschap en hier hard mee aan de weg timmert.
(Lees hier het laatste blog van onderzoeksleider Martijn de Groot, over de activity tracker top 5.)

En wat nou zo leuk is: Op 15 juni wordt Gary Wolf geïnstalleerd als ‘visiting professor’ aan de Hanze University of Applied Sciences in Groningen, een uiting van samenwerking – zo zou je kunnen zeggen –  tussen QS Labs en QS Insitute.
De inauguratie vindt plaats om 16:00 uur, met voorafgaand een QS-meetup.

De avond ervoor, op 14 juni, geeft Gary bovendien een openbare lezing over gedragsverandering, in het Academiegebouw in Groningen, om 20:00 uur. Er zijn nog plaatsen, maar wacht niet te lang met aanmelden!

Ted Talk juni 2010, Cannes.

 

En dan te bedenken dat Joost en ik ons destijds in 2007 als vrijwilligers hebben aangemeld, omdat die eerste QS Conference uitverkocht was. We hebben een paar dagen met stoelen gesjouwd en noeste arbeid verricht, om er maar bij te kunnen zijn.
Zo leuk om te zien waartoe het uiteindelijk allemaal geleid heeft!