Niet-managementboek van het jaar

Gepubliceerd: 23 april 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Boeken, Events, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

 

Het was een spannende avond, de avond van 21 april, waarop tijdens het Managementboekengala op de SS Rotterdam bekend werd gemaakt welk boek door de vakjury was verkozen tot Managementboek van het Jaar.

De winst was voor De Corporate Tribe, een bijzonder boek waarin auteurs Danielle Braun en Jitske Kramer de lezers meenemen op een reis langs vreemde volkeren en vervolgens met een antropologische blik naar organisatieculturen laten kijken.

Een terechte winnaar, als je het ons vraagt. (En onwijs leuke vrouwen bovendien, het schrijversduo. :))

Hoewel we heus wel een beetje teleurgesteld waren – duh, het was natuurlijk heel tof geweest als Nooit Af had gewonnen – voelden wij ons zeker geen verliezers. We hadden een geweldig leuke avond met een geweldig team (over tribes gesproken!) en kregen ook nog eens het volgende prachtige jurycommentaar:

“Nooit Af (Permanent Beta) van Martijn Aslander en Erwin Witteveen gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren, en wat de impact is op de maatschappij en economie als mensen dit niet alleen om financiële redenen doen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Nooit af is een wake up call. Het boek confronteert je met al die ontwikkelingen die er al lang zijn, maar die jij nog steeds niet in de gaten had, en doet dat op een plezierige, leesbare en grondige manier. Een boek voor iedereen die graag wil zien wat nog steeds in ontwikkeling is.”

En: “Nooit Af is momenteel het belangrijkste niet-managementboek dat iedere manager verplicht moet lezen.”

Ha! Je zou dus kunnen zeggen dat we dan wel niet het managementboek van het jaar hebben geschreven, maar wel het niet-managementboek van het jaar!

(We hebben nog steeds niet echt een benaming voor wat Nooit Af dan eigenlijk wél is. Een…. maatschappij-filosofisch manifest? Help eens?)

 

IMG_0054_2

 

Laten we dit moment even aangrijpen om terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd sinds de verschijning van het boek.
Want what a ride it was (and still is)! Awesome, hoe Nooit Af in amper vier maanden tijd een soort van cult-status heeft bereikt.

Het begon allemaal met een speciale Nooit Af-uitzending van Top Names in boekhandel H. de Vries in Haarlem en een grote presentatie bij Seats2Meet. Sindsdien krijgen we meer aanvragen voor lezingen dan we aankunnen, uit allerlei uiteenlopende hoeken van de maatschappij: van de krakersscene tot ministers, van bijstandsmoeders tot banken.

We hebben ongelofelijk veel mooie reacties gekregen. Van mensen die een blik op een (mogelijke) toekomst hebben gekregen door ons boek (“De auteurs weten zo feilloos de nieuwe wereld te beschrijven dat de urgentie niet te missen is.” “Nooit Af helpt de angst voor de toekomst los te laten.”), we hebben mensen danig in de war gebracht en weer andere mensen dusdanig geïnspireerd dat ze onmiddellijk overgingen tot actie.

In de nieuwste recensie op Managementboek schrijft Jeanine Dijkhuis het helemaal fantastisch op:
“Auteurs Aslander & Witteveen zijn de Koot & Bie van deze tijd. Met dappere openbaringen over onze door winst geblindeerde maatschappij. Dit boek is de optelsom van een onnoemelijk aantal managementboeken van de afgelopen jaren en ook van het komende jaar. Het is een toekomstig geschiedenisboek.”

Wat we het allerbelangrijkste vinden: Nooit Af wordt gelézen. (De vierde druk is inmiddels in voorbereiding!) Daar gaat het ons natuurlijk om: Nooit Af is een vehikel, een manier om kennis over te brengen over nieuwe ontwikkelingen en technologische mogelijkheden, om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. En dat gebeurt dus!

 

Nooit Af is natuurlijk nooit af. Daarom zitten we al weer vol nieuwe plannen en verschijnt er in het najaar een samenvatting onder de titel Een Beetje Nooit Af, in navolging van Kleintje Easycratie (dat overigens tegelijkertijd ook opnieuw zal verschijnen in een nieuwe uitgave).

 

Dank iedereen, voor het vertrouwen en de steun!

 

NOOITAF COVER