Kijktips

Gepubliceerd: 31 maart 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Tips

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

House Of Cards
Inmiddels heb ik ook het laatste seizoen uitgekeken, wat een fantastische serie! Niet iedereen weet dat het een remake is, van een Britse serie uit de jaren ’90. Met een geweldige cast, heerlijke Engelse humor. Eigenlijk zou je die óók (eerst?) moeten bekijken.

Masha en de beer
Mijn dochtertje Robin heeft me enorm veel moois gebracht in mijn leven, onder andere een heel goed excuus om naar Masha en de beer te kijken, een geweldige Russische animatieserie op Netflix en YouTube. Voor het eerst in mijn leven betrap ik mezelf erop dat ik diep onder de indruk ben van een Russisch cultuurproduct (wodka niet meegerekend). De verhalen, de humor, de stemmen, de geluidseffecten, het gebruik van schaduwen, alles is even fascinerend.
En in het Russisch trouwens nóg leuker:

De Ted Talk van Bran Ferren
Veel discussie over onderwijs komen er op neer dat ‘kinderen allereerst in elk geval moeten leren lezen en schrijven’. Dat dacht ik ook altijd, maar na deze talk ben ik daar niet meer zo zeker van.

Docu over Bill Watterson
Ik kwam deze documentaire tegen op Netflix, over Bill Watterson, de geestelijk vader van Calvin and Hobbes. Calvin and Hobbes – in Nederland misschien beter bekend als Casper en Hobbes, is wat mij betreft de beste comic ever. (Hoewel, misschien dat het een gedeelde eerste plaats is met Pogo van Walt Kelly.)
Ik ben de trotse bezitter van ‘The Complete Calvin and Hobbes‘, een luxe, driedelig, gebonden verzamelalbum en ik kan niet wachten tot ik Robin eruit kan voorlezen.

Een opmerkelijk gegeven is dat Bill Watterson altijd geweigerd heeft mee te werken aan vercommercialisering van zijn strip. Er bestaat dus geen officiële merchandise van Calvin and Hobbes. Waarmee hij waarschijnlijk honderden miljoenen dollars heeft laten liggen, maar wel trouw is gebleven aan zijn idealen.
Bekijk hier de trailer: