Send me Somewhere

Gepubliceerd: 1 maart 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

“What if I could provide the world with free photos? No rights, no contracts, no charge… What if people, companies and institutions share my vision that sharing what you’re really good at and what you like to do most, will make the world a little bit better? What if they share the idea that good images can raise awareness, bring joy and spread the love? And what if they share my mission: to provide good images to interesting initiatives and good causes? All they have to do is share a tiny bit of what they have, of what they are good at and what they like to do most… with me. That way I can share my knowledge, my skills and my energy… for free!”

Daniel Maissan is een fotograaf met een nogal bijzondere missie: met zijn project Send me Somewhere maakt hij de wereld een beetje mooier, door mensen, organisaties en stichtingen over de hele wereld gratis te helpen met waar hij het meest van houdt: fotografie.
Uiteraard levert dit niet alleen prachtige foto’s op, maar veel meer dan dat.Daniel laat zich onder andere ‘sponsoren’ door bedrijven die het belangrijk vinden wat hij doet, op de ‘pay it forward’-manier. Ook is Send Me Somewhere te steunen via Patreon.com. Dat is een crowdfundingplatform à la Kickstarter, maar dan net een beetje anders; met  Patreon kun je niet alleen helpen om losstaande ideeën of kunstwerken mogelijk te maken, maar ook  kunstenaars en creatievelingen doorlopend financieel steunen, zodat ze kunnen blijven doen wat ze doen.Eigenlijk kan hij het zelf het beste uitleggen (met zijn geweldige Aussi accent :)):

Overigens werkt Daniel af en toe ook in opdracht. Zo maakte hij van mij deze prachtige fotoserie. Wil je dat ook, neem dan contact op met Daniel via zijn website.