Easycratie, hoe doe je dat eigenlijk?

Gepubliceerd: 1 maart 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Events

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik geef al tien jaar lezingen en kom in mijn werk uiteraard veel trainers tegen (net als coaches  – daar zijn er ook nogal wat van).

Het zijn twee heel verschillende dingen: lezingen en trainingen. Bij een lezing draait het om bewustwording, kennisoverdracht, positieve energie en inspiratie.
Een training is a ‘whole different ballgame’; hierbij gaat het erom dat je jezelf op het goede moment en op de juiste manier wegcijfert en de mensen bepaalde kennis en inzichten laat internaliseren.

Dat laatste kan ik niet. Maar wie dat wel kan, als geen ander?Annette Dölle!

Urenlang hebben we zitten brainstormen over hoe we de inhoud van de visieboeken Easycratie en Nooit Af  in de vorm van een training kunnen gieten.
Hoe we handvatten kunnen bieden waarmee mensen praktisch aan de slag kunnen.
Uiteindelijk dachten we: Hoe lost een beetje easycraat dit op? Door trial and error! Dus zo hebben we het toen aangepakt, met als resultaat: een erg leuke trial, waarbij we eigenlijk geen errors zijn tegengekomen.

We kregen geweldige reacties en hebben dus besloten het experiment flink te verlengen.
De Easycratische Powwows, zoals we ze noemen, lopen parallel aan de trainingen die we hebben ontwikkeld voor de bestuursacademie – in feite dezelfde materie, maar dan toegespitst op mensen in overheidsfuncties.