Nooit Af nieuws

Gepubliceerd: 1 februari 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Boeken

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het gaat goed met Nooit Af. De eerste druk is schoon op, een dezer dagen rolt de tweede druk van de persen. We zijn als hoogste nieuwkomer binnengekomen in de top 10 van Managementboek en inmiddels staan we op nummer 7!
Bovendien is Nooit Af is het best verkochte e-book op dit moment.
En wat ook heel bijzonder is: We kamen erachter dat Nooit Af is opgenomen in het curriculum van postacademische opleidingen! Daar worden we echt heel blij van. Dus mocht je HR directeur zijn of opleidingsmanager…Nooit Af ligt op het nachtkastje (nouja, dat van dat nachtkastje weet ik natuurlijk niet zeker, maar het is een leuke gedachte) bij burgemeesters, ceo’s van grote bedrijven, topambtenaren en een heleboel trouwe fans van Easycratie.Er zijn inmiddels vele recensies verschenen (ik verwijs weer even naar Kifi) op allerlei plekken en platforms, en zo langzamerhand begint het boek ook door te sijpelen naar de gevestigde media.
Zo besteedde Trouw er inmiddels aandacht aan. (Helaas met een recensie uit de tweede hand, wat wel een beetje jammer is, maar goed, toch blij met de aandacht.)

 

Nooit Af behandelt natuurlijk ook heel actuele thema’s. Dat bleek wel weer, afgelopen week. Wouter van Noort van NRC was in Davos bij het  World Economic Forum en kwam tot de conclusie dat regeringsleiders en ceo’s zich zorgen maken om technologie en het allemaal niet meer zo goed weten met een aantal grote vraagstukken.
Dat vinden wij eigenlijk heel goed nieuws!
Erwin schrijft erover in een blog op easycratie.nl: ‘Sinds Davos hebben de ondernemende innovatieve geesten een nieuwe troefkaart in handen. ‘Hoor eens,’ kunnen ze nu tegen hun toezichthouders zeggen, ‘als de leiders boven ons geen oplossingen hebben en het niet meer weten, dan moeten we het wel zelf doen.’ Dat klinkt misschien een beetje opruiend, maar zo werkt het wel. Het blussen van branden, daar is de brandweer voor. Ons wordt ten strengste afgeraden om zelf te blussen. Maar als de brandweer niet komt opdagen, dan pakken we zelf emmers water. Als ‘ze’ het niet kunnen, dan moeten ‘we’ het doen.’

Heel kort door de bocht: Als wereldleiders het niet meer weten, dan biedt dat ruimte voor easycratie en organizonderen.

 

 

 

Wil je weten hoe het nou precies zit met easycratie en organizonderen en met name hoe het in de praktijk kan worden toegepast? Meld je dan aan voor een van de powwow-middagen Easycratisch Werken en Organizonderen, die ik organiseer samen met Annette Dölle. De belangstelling was zo groot dat we het experiment inmiddels verlengd hebben met twee extra sessies.