Failure Night

Gepubliceerd: 1 februari 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Permanent Beta

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Maartje Grond, een van de organisatoren, vatte het aardig samen:

‘We verwachtten zo’n vijftig mensen, maar telden er maar dertig.
We dachten om acht uur te beginnen, maar op de website bleek half negen te staan. En Eibert– onze tweede spreker – struikelde dusdanig spectaculair over het podium dat hij menigeen hartkloppingen bezorgde. Je zou dus kunnen zeggen dat de eerste officiële editie van Failure Night een groot succes was!’
Het was een avond vol failures, fuck-ups & fun, 26 januari jl. in de Beurs van Berlage. Een zestal dappere mensen  (Vera van Zelm, Victor van Doorn, Valerie Boogaard, Bas Bakker, Vivianne Bendermacher en bovengenoemde Eibert Draisma) toonden hun moed en deelden hun faalverhalen. Kwetsbaar, eerlijk, bij vlagen hilarisch, maar vooral leerzaam.De volgende editie is op 22 maart.
Meld je aan, als toehoorder of als spreker – en bevrijd je van de kwellende illusie dat je perfect bent. 🙂

Failure is cool.
Niks mis met failure!
Integendeel. ‘Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently,’ volgens Henry Ford.
En zo is het maar net.
Ik schreef er al eens eerder over; fouten maken is over het algemeen (uitzonderingen daargelaten) helemaal niet erg. Als we ons daarvan bewust zijn, hoeven we ons minder te schamen, kruipen we uit onze schulp en proberen we meer uit, waardoor we meer leren.

Er gaat zoveel energie zitten in het voorkomen van fouten en in het camoufleren of stilhouden ervan (waardoor een ander dus niks kan leren van jouw fouten) of nog erger, een ander de schuld geven. Met alle gevolgen van dien.

(Overigens kwamen we er onlangs achter dat we niet zo origineel waren als we dachten, met onze Failure Nights. In 2012 al, is er in Mexico een wereldwijde beweging gestart onder de naam Fuckup Nights, die op dezelfde manier netwerkbijeenkomsten organiseert waar publiekelijk carrièreblunders worden gedeeld.)