Beautiful Bali

Gepubliceerd: 1 februari 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Van half december tot half januari genoot ik met Anke en Robin van een broodnodige en welverdiende vakantie op Bali.
Wat een waanzinnig fijn eiland! Ik was er voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst. Als we nog eens een jaartje in het buitenland gaan wonen – ik speel af en toe met die gedachte – zou dat heel goed op Bali kunnen zijn.
Zeker nu ik heb gelezen over de op het eiland gevestigde Green School, een van de meest onderwijsvernieuwende scholen ter wereld.  “We are building Green School to create a new paradigm for learning. We want children to cultivate physical sensibilities that will enable them to adapt and be capable in the world. We want children to develop spiritual awareness and emotional intuition, and to encourage them to be in awe of life’s possibilities.” 

Iedereen die iets met onderwijs heeft zou de website eens moeten bestuderen. (Maar pas op: enthousiasme-gevaar!)

Wat ik voornamelijk deed op Bali was bijkomen, mijn hoofd ordenen, en puzzelen  – zoals te zien was op menig 20:36 foto :).

Ik las een geweldig boek: Van CEO naar tuinman, dat ik cadeau kreeg van schrijver Evert Jan van Hasselt, tijdens de lancering van Nooit Af bij Seats2Meet. Over hoe mieren werken. Iedereen die geïnteresseerd is in zwermen zou dit boek echt moeten lezen. Als ik het eerder had ontdekt had het zeker een plekje gekregen in deEasycratische Bibliotheek.
Ik geef drie exemplaren weg: klik!

Wat ik verder deed – eigenlijk ook een soort terugkerend ritueel tijdens mijn lange wintervakantie – was een nieuwe verhaallijn bedenken voor mijn lezingen. De focus ligt inmiddels nog meer op sociaal kapitaal, zwermen en de verschuiving van machtsverhoudingen, zoals beschreven in the End of Power.

Ik heb ook nog een tweetal leuke nieuwe platforms ontdekt. Kifi, waarmee je url’s kunt verzamelen om te delen. Zoals blogs, of recensies en artikelen rondom Nooit Af.
En Revue, waarmee ik sinds kort wekelijks vijf tech-updates deel. (Hier kun je je erop abonneren.)