De lancering van Nooit Af

Gepubliceerd: 31 december 2015

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Boeken, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

December 2015 gaat voor mij de boeken in als de maand waarin Nooit Af werd gelanceerd.

Op 17 december trapten we af met het eerste event: de Easycratische  Talkshow bij boekhandel H. De Vries in Haarlem, onder leiding van de heren van Fast Moving Targets: Blom enStekel.

De talkshow was live te volgen op Internet, en inmiddels ook integraal HIER te bekijken.

Er kwamen een heleboel leuke gasten aan tafel: Bastiaan Geleijnse, Henk Jan SmitsYuri van GeestPeter Ros en Ruben Korthuis (klik op de linkjes voor de betreffende fragmenten!)

(Allemaal mannen ja. Dat hebben we veel moeten aanhoren!
Alsof we dat zo bedacht hadden. Nou, nee hoor: Erwin en ik zijn dol op vrouwen, dus die hadden we heus uitgenodigd, ze waren er alleen niet, verhinderd door toeval en omstandigheden. Over een paar maanden doen we nog een talkshow, dan hopen we het evenwicht te herstellen.)

Na afloop van de talkshow sloeg ik enthousiast aan het signeren. Om er achter te komen dat signeren op een boekpresentatie net zoiets is als de catering doen op je eigen feestje. Tijdrovend en vermoeiend, met een gekke beloning: toen ik eindelijk klaar was bleek iedereen naar huis en de wijn op.

Haha, ik overdrijf hoor; ik vond het hartstikke leuk om te doen. Maar de volgende dag, tijdens de tweede releaseparty (waarvan heel verrassend een Periscope bewaard is gebleven) in Utrecht bij Seats2meet (Ronald van de Hoff), besloot ik het toch iets slimmer aan te pakken.
Het kwam daarbij goed van pas dat ik inmiddels had ontdekt dat je van de lemniscaat op pagina 5 een heel leuk konijn kunt maken, door toevoeging van een tweetal oogjes en wat snorhaar… 🙂

Wat bijna bizar is: Nooit Af is binnen een week al aan herdruk toe. Daarmee hebben we het succes van Easycratie overtroffen, waarbij dat na drie maanden (pas?) het geval was.

Het is zelfs zo snel, dat we de belofte dat het boek gratis te downloaden zou zijn wanneer de eerste druk was uitverkocht, niet kunnen waarmaken. (We hadden iets heel gaafs bedacht met hassle-free pay-what-you-want knopjes, maar we zijn nog niet helemaal klaar met de research over wat nou de handigste betaalplatforms zijn voor microbetalingen, etc.)
Dat we al zó snel aan de herdruk toe zijn hadden we echt niet kunnen voorzien…maar we weten nu wat ons te doen staat.

Het is wel heel erg leuk wat het boek allemaal teweegbrengt. Er verschijnen dagelijks nieuwe reviews (zoals dit blog van de Digicommissaris Bas Eenhoorn en dit stuk op nobb.nl) en we krijgen enorm veel gave reacties.

Op de website van Easycratie (en dan vooral op het weblog) houden we alles zoveel mogelijk bij; daar zijn nog veel meer bespiegelingen en recensies te vinden.

Lees daar meteen ook even dit, over de easycratische leergang. Waar Annette Dölle zich inmiddels mee bemoeit (en als Annette Dölle zich ergens mee bemoeit gebeuren er vaak mooie dingen!)en die inmiddels is omgedoopt tot Training Easycratisch werken & Organizonderen.

 

Een van de mensen die bij ons aan tafel kwamen zitten tijdens de easycratische talkshow, was Ruben Korthuis van Brouwerij Het Uiltje, die ik had ontmoet bij de Creatieve Universiteit Haarlem. De manier waarop het team van Het Uiltje de dingen aanpakken, o.a. met behulp van crowdfunding, doet me aan de casus van Petra de Boevere (uitgebreid beschreven in Easycratie en Nooit Af).

Toen Ruben over Nooit Af en Permanent Beta hoorde, riep hij uit dat Het Uiltje óók Permanent Beta is en Nooit Af!

Waarop ik acuut besloot een Nooit Af biertje met hem te willen maken. Al was het maar om Jan Willem Wolff te verrassen. Nee maar serieus: het lijkt me zo leuk om een gelimiteerde editie van Nooit-Af bieren uit te brengen. Een biertje dat alleen maar beter wordt.

Het moet allemaal nog een beetje gisten en rijpen, maar het wordt zondermeer vervolgd!