PB Dag #6

Gepubliceerd: 30 juni 2015

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Permanent Beta

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het was de tweede keer dat ik rechtstreeks vanaf de Permanent Beta Dag naar het ziekenhuis ging. Vorig jaar i.v.m. de op handen zijn de geboorte van Robin, ditmaal omdat ik kennis maakte met de RoadFloat. En ehm… met het asfalt.(De RoadFloat is een soort mini Segway. Volgens Joost van der Straaten, een van de 16 jarige oprichters, van Roadfloat, ’the closest thing to een betaalbaar (€600) Hoverboord.’)Een heel gaaf ding. En ik kon het best goed!
Totdat ik vond dat ik ook best even een hellinkje kon nemen en me niet realiseerde dat afstappen dan ineens een ander verhaal is….
Au.


Mijn elleboog was uit de kom. Ik dacht eerst dat ie gebroken was, maar dat bleek gelukkig niet het geval, dus kon ik een paar uur later met mijn arm in het gips terug naar de Nieuwe Stad, om de rest van het event bij te wonen en mijn eigen lezing te laten doorgaan.

Gelukkig maar, want het was een fantastische dag; met geweldig weer en dito sfeer.
Een uitgebreid verslag verschijnt binnenkort in de nieuwsbrief van Permanent Beta nieuwsbrief, dus ik ga er hier niet teveel over uitweiden, maar alleen dan even dit:

De Maker Challenge.
Dagmar Hennipman, zelf gekluisterd aan een rolstoel, had namens stichting Rolo de volgende vraag ingediend: of het mogelijk was om een echt handige ‘inschenkhulp’ te ontwikkelen, die makkelijk te bedienen is met 1 hand en weinig kracht en geschikt voor een zware waterkoker of een thermoskan.

En ja, je heet natuurlijk niet voor niets David Bakker of Herman Kopinga; dat is natuurlijk gelukt.

Ze hebben in één dag eventjes iets bedacht en gemaakt, dat gewoon een handeling van de thuiszorg scheelt.
Er zit nog zoveel ruimte en lucht in het zorgvraagstuk en het is gewoon gaaf vind ik, dat we bij Permanent Beta met iets ogenschijnlijk simpels zo’n verschil kunnen maken in het leven van één individu –  en waarschijnlijk in dat van vele anderen, omdat de ‘pouring aid’ dus inmiddels op instructables.com staat en iedereen hem kan namaken….

 

 

The times they are a changing.