@martijnaslander

Gepubliceerd: 28 februari 2015

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.


Ik moet er toch maar eens aan geloven, met alle buitenlandavonturen van tegenwoordig: communiceren in het Engels.
En dan bedoel ik niet Engels praten of in het Engels performen, want dat is op zich geen enkel probleem, maar meer de schriftelijke communicatie eromheen; ik heb een bloedhekel aan typen, en al helemaal in het Engels.
‘Dit lijkt op werk,’ denkt mijn hoofd dan.
Mails in het Engels worden dan ook veel trager beantwoord dan mails in het Nederlands, wat niet per se handig als je meer in het buitenland wilt doen…

In Zuid-Afrika liep ik tegen het probleem aan dat ik niet zoveel had aan mijn drukbezochte  twitteraccount @resourcerer (ruim 21k volgers, bizar!), omdat ik daar voornamelijk in het Nederlands tweet.

Nou wil het feit dat ik in 2009 al eens een tweede twitteraccount had aangemaakt: @martijnaslander. En ineens wist ik wat ik met dit leegstaande account (0 tweets en – grappig – 1200 volgers) moest doen: gebruiken voor mijn Engelstalige tweets en buitenlandse volgers!

Dus heb je Engelse kennissen voor wie mijn wetenswaardigheden en verwijzingen naar artikelen interessant zouden kunnen zijn, stuur ze vooral door :).

Verder ben ik van plan om op termijn – niet zo maandelijks mogelijk, maar wellicht eens per kwartaal – een Engelse nieuwsbrief de deur uit te doen. Want de wereld is zo veel groter dan Nederland.