Een mooi verhaal over de man die de lucifer uitvond in 1826

Gepubliceerd: 15 januari 2015

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Deze vond ik tijdens mijn vakantie in een stapel scheursels en knipsels.

Ik kon de bron even niet vinden maar te mooi om niet te delen:

 In 1826, Walker accidentally dropped a wooden splint coated with a combination of sulphide of antimony, chlorate of potash, gum and sulphur. This combination resulted in a sudden flame that remained on the splint.
Ik vind het geweldig hoe dit soort uitvindingen vaak toevallig ontstaan. Door toeval en klooien ontstaan de mooiste dingen.

The match