Sherlocked

Gepubliceerd: 6 december 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Puzzel

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Op een middag, een paar weken geleden werd ik gebeld door ‘Permanent Beta-alleskunner’ Kim van den Berg, die in mijn oor riep: ‘Kom hierheen, dan kun je nog meedoen!’
Nou luister ik altijd heel goed naar Kim, dus ik spoedde mij naar Amsterdam, naar de Beurs van Berlage, om daar het allerleukste spelletje te spelen dat ik ooit speelde.

Sherlocked is een zogenaamde escape room (dé real-life game sensatie van dit moment), op een waanzinnige locatie in de kelder van de Beurs van Berlage.

Wát tof zeg. Je wordt voorzien van een verhaallijn en krijgt vervolgens 67 minuten de tijd om te proberen te ontsnappen uit de kamer. De game haalt gelijktijdig je innerlijke Sherlock Holmes, Indiana Jones én James Bond naar boven en doet een beroep op je creativiteit en de collectieve intelligentie van de groep. (Ik zou er heel graag meer over willen vertellen, maar dat gaat niet zonder clues te verklappen…)

Ons team brak het staande record (jeuj!) en wat heel grappig was: ik hoorde achteraf dat het een beetje mijn schuld is dat deze mysteryroom op deze fantastische plek gevestigd is; ik was namelijk degene die een tijd geleden Sherlocked-initiatiefnemer Victor van Doorn (die ooit zo vriendelijk was om de appel op mijn Macbook te veranderen in een Evernote olifant) heeft gekoppeld aan Felix Lepoutre van Berlage Meet and Workspace.
Zo zie je maar weer waar het verbinden van mensen toe kan leiden; je hebt er zelf soms ook nog wat aan! 😉

Eigenlijk kan Victor dit verhaal nog veel mooier vertellen.