Singularity

Gepubliceerd: 5 december 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.Ik was twee dagen te gast bij Singularity Summit, het grootste Singularity evenement van Nederland, dat plaatsvond in DeLaMar in Amsterdam, waar niet heel toevallig mijn lieve vriendinnetje de showregie deed.

Lees hier het verslag van Zanna van der Aa op Marketingfacts.

Singularity gaat, kort door de bocht, over de maatschappelijke impact van convergerende exponentiële technologie. Dat heeft enorme gevolgen voor de mensheid (zoals Kevin Kelly in zijn boekWhat Technologie Wants al eens prachtig beschreef: technologie lost heel veel zaken op en creëert tegelijkertijd weer nieuwe problemen).
Dankzij het Web, sensoren en de Wet van Moore (die een verdubbeling in processorcapaciteit voorspelt binnen een gegeven tijd) zijn we als mensheid een nieuwe tijd binnengegaan.
Maar met name in Nederland hebben nog weinig mensen dit echt door; zowel overheden als bedrijfsleven en de pers lopen nog behoorlijk achter de feiten aan. Dus ik ga maar stug door met een en ander uitleggen in ‘Jip en Janneke’ -taal en boeken aanbevelen.

Wil je erachter komen waarom de komende 10 jaar alles op zijn kop gaat staan en het groot gedeelte van organisaties en overheid gaat verdwijnen? Lees Abundance van Peter Diamandis.

Het boek Exponential Organizations dat Yuri van Geest – de Nederlandse ambassadeur van Singularity University en gastheer van de Summit – schreef samen met Salim Ismail en Michael S. Malone, staat trouwens inmiddels op nummer twee van de Amerikaanse boekenhitlijst. En dat is best bijzonder voor een boek met een Nederlandse co-auteur.