Radio

Gepubliceerd: 2 november 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

(Ik vind radio nog steeds het tofste medium dat er bestaat – en nu maak ik het zelf! Dat is nog eens leuk!)

Op zaterdag 18 oktober vond de eerste editie plaats vanPermanent Beta Radio. Een podcast-serie over het boekenvak en alle aspecten daarvan. Oftewel: een geweldig alibi om veel uitgevers, auteurs en denkers uit te nodigen voor een prachtig gesprek aan de leestafel in Boekhandel H. de Vries in Haarlem.

De opname werd geleid door presentatrice en upcoming lady van de Nederlandse radio Marijke Roskam en aan tafel schoven aan: boekverkoper en gastheer Daan van der Valk, (kinder)boekenschrijver Marcel Van Driel , uitgever van de dwarsligger® Vanessa van Hofwegen  en filmmaker Daan van Bergen.

Ik kan je vertellen dat ’s avonds met een goed glas wijn in een dichte boekhandel zitten erg in de buurt komt van de hoogste vorm van genot. Bovendien kwamen er interessante invalshoeken en inzichten voorbij, met betrekking tot hoe je staande te houden in een snel veranderende branche.

Van der Valk: “Je ziet dat de boekhandels die de laatste tijd hun deuren moeten sluiten, veelal conservatief bleven vasthouden aan het ‘boeken verkopen vanuit passie’. Daarmee red je het helaas niet meer, tegenwoordig. Aan de andere kant, als je alleen maar denkt vanuit geld verdienen dan gaat het ook niet goed, dan krijg je het Polare-effect. Het gaat erom de balans te vinden, tussen passie en commercie.”

BELUISTER HIER DE PODCAST!

De volgende aflevering is op 20 december en aangezien het Glazen huis van Serious Request op dat moment enkele tientallen meters verderop staat, zal dat vast een mooi feestje worden…

Over radio en Marijke Roskam gesproken trouwens, ik was eerder deze maand, op 6 oktober, ook al te horen bij Eyeopeners live, waarin ik samen met Roel Vertegaal op een corporate event van Philips de stakeholders mocht uitleggen waarom de splitsing van Philips mij geen goed idee lijkt en ze beter een voorbeeld kunnen nemen aan Elon Musk wat betreft open source approach.