Wie heeft er zin om met mij en Esther Jacobs naar Barcelona te gaan?

Gepubliceerd: 6 oktober 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Niet iedereen weet het misschien, maar Permanent Beta is voortgekomen uit Boost Your Business, een format van Esther Jacobs, waaraan ik vaak heb meegewerkt.
Het was tijdens een BYB bijeenkomst in de Berghut in Oostenrijk waar ik Peter Ros en Jan-Henk Bouman leerde kennen en de eerste Permanent Beta plannen werden gesmeed.

Inmiddels heet Boost Your Business anders: Business (R)evolution. Maar het idee blijft hetzelfde: in een mooie en volledig andere omgeving – soms in de sneeuw, soms in de zon – samen met experts en andere enthousiaste ondernemers je bedrijf een boost geven.

De eerstvolgende workshop is van 30 oktober tot 2 november in Barcelona. Met mij, misschien met Peter Ros, maar zeker met Esther Jacobs.

En over Esther Jacobs gesproken, die topvrouw heeft net een nieuw boek uitgebracht, haar Handboek voor Wereldburgers.

Op een dag schreef de gemeente Amstelveen haar uit het register, omdat uit onderzoek was gebleken dat ze minder dan vier maanden per jaar in haar (eigen koop-) huis overnachtte.
Ze werd hiermee met haar neus op het feit gedrukt dat ze niet in het systeem past.
Na de eerste verontwaardiging en schrik besloot ze de situatie om te draaien in haar voordeel.

Naast een even hilarisch als frustrerend inkijkje in onze maatschappelijke bureaucratie, is het een boek dat gaat over veerkracht en het vermogen tot ‘omdenken’. De manier waarop Esther laat zien dat het met een beetje lef en doorzettingsvermogen echt mogelijk is om je leven zo te leiden als jij het wil – je bent vrijer dan je denkt – is inspirerend voor iedereen. Ook als je absoluut niet van plan bent om uit het systeem te stappen en al je ‘veiligheden’ op te geven.
En ben je dat wel, dan geeft het handboek een heleboel tips waar je je voordeel mee kunt doen.