Zaaien in de oogstmaand

Gepubliceerd: 29 augustus 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Mensen vragen zich wel eens af hoe ik dingen voor elkaar krijg,‘want je doet altijd zoveel’.

En eerlijk gezegd: toen ik mijn jaarboek van 2013 bekeek en alvast bezig was met het jaarboek over 2014, schrok ik er zelf ook van: ik doe inderdaad wel erg veel. Tegelijk.
Het leuke daarvan is, dat er daardoor altijd wel iets af is. Zo kom ik verder.

Ik vergelijk mezelf wel eens met een boom in de buurt van de evenaar, waaraan tegelijkertijd bloesem, onrijpe en rijpe vruchten hangen. 
Zaaien, oogsten, ik doe het allemaal door elkaar. 

Ik ben gewoon voortdurend in beweging en zeg regelmatig ‘ja’ tegen dingen waarvan ik op dat moment nog helemaal niet weet wat ik er aan heb en wat ik ermee kan.
Mijn werk is een mix van heel veel lezen, nadenken en mensen ontmoeten, waarbij ik als een soort ontdekkingsreiziger in allerlei verschillende vakgebieden terechtkom (waar mensen het blijkbaar volstrekt normaal vinden dat ik er ben).
Ik kan niet anders.
De manier waarop ik werk, zegt vast veel over mijn persoonlijkheid.

De zomermaanden betekenen voor mij doorgaans  – ik zei het al in de vorige nieuwsbrief – tijd voor bezinning en reflectie achter de schermen.
Ik heb veel nagedacht over een nieuw format voor mijn lezingen en over nieuwe content uiteraard; ik neem mijn vak serieus en wil mensen die eerder bij me in de zaal zaten liever niet teleurstellen met hetzelfde verhaal. 

En naast alle activiteiten die horen bij mijn nieuwe papa-rol (luiers verschonen kan ik inmiddels als de beste :)) ben ik bezig geweest met het uitdokteren van de koers van Permanent Beta en met de hoognodige nieuwe jassen voor de Easycratie-website en www.martijnaslander.nl. Verder ben ik als een razende aan het ontspullen geweest en heb ik me weer eens dieper verdiept in mijn (gezondheids)routines. 

In het kader van dit laatste ben ik een dagje in retraite geweest bij Mind & Health, waar ik een soort holistische scan heb laten maken.
Een ademhalingsspecialist, een ‘inspanningsdeskundige’, een dame die handig is met hersenscans, een voedingsdeskundige en een psycholoog hebben me een dag lang door de mangel gehaald, om te kijken hoe het is gesteld met mijn ‘fitness’. 

Nou ben ik helemaal niet zo extreem geïnteresseerd in mijn eigen gezondheid (en sinds ik me aan dit lijstje houd voel ik me doorgaans best fit), dus ik deed het met name omdat de tests zelf me boeien en omdat ik zeer benieuwd  ben waar het naartoe gaat met dit soort ontwikkelingen, vanuit een ‘Apple health en Quantified Self’ – gebaseerde nieuwsgierigheid. 

Wat was er nog meer? Oja. Samen met Klein Haarlem, een netwerk van creatieve ondernemers in Haarlem, gaat Permanent Beta een reeks lezingen organiseren onder de titel: De creatieve Universiteit van Nederland. Hierbij worden ondernemerschap (ondernemend denken) en ondernemersvaardigheden onder de loep genomen, afgewisseld met storytelling: helden- en antiheldenverhalen van ondernemers, ter lering ende vermaeck.
De bijeenkomsten vinden plaats op MKB locaties: dus bij de fietsenmaker, de bakker en de kledingzaak, waardoor we meteen de creatieve ondernemer en de retail met elkaar verbinden. Want je weet maar nooit wat daar weer uitkomt.Uiteraard wordt dit allemaal weer leuk gefilmd en gedeeld enzo. 


Resumerend, ik heb dus voornamelijk zaadjes geplant, deze oogstmaand. 
Eens kijken of er in het najaar nog iets leuks wil groeien.