Omooc

Gepubliceerd: 29 augustus 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Tijdens mijn lezingen – en zeker als het over onderwijs gaat – heb ik het regelmatig over MOOCS, de zogenaamde Massive Open Online Courses. En dan vertel ik altijd dat ik het zo gaaf vind dat Harvard tussen nu en een jaar 1 miljard mensen online wil laten studeren.

Maar wat pas echt gaaf is: nu zit ik zelf in een MOOC!

Aik van Emeren, die ik heb leren kennen bij de denktank van De Baak over de participatiesamenleving, heeft me gevraagd om mee te werken aan een OMOOC: een ‘Overheids-MOOC’, waarin een aantal mensen hun visie mogen geven over het nut, de noodzaak en de omvang van de overheid.

Vanaf 28 augustus komt acht weken lang elke donderdag om 12.00 uur een nieuw 15 minuten durend college online op omooc.nl. De colleges worden gegeven door o.a. Kim Putters (SCP), Jos van der Lans (cultuurpsycholoog en voormalig Eerste Kamerlid, Albert Jan Kruiter (mede-oprichter Instituut voor Publieke Waarden, Mark Hillen (directeur Social Enterprise NL), Chris Sigaloff (directeur Kennisland) en Sadik Harchaoui (voorzitter RMO).

En door mij dus; gisteren heb ik het spits afgebeten. In mijn college vertel ik hoe ik het einde voorzie van bijna alle grote overheidsorganisaties. Binnen een jaartje of tien. Dat is niet erg. Sterker nog het biedt nieuwe kansen.

Hieronder een ‘shortcut’ naar mijn college. (We zien natuurlijk liever dat je je aanmeldt via omooc.nl.)

 

Schermafbeelding omooc M2014-08-29 om 09.19.42

Heb je vragen of wil je hierover live met mij in discussie, meld je dan via omooc.nl aan voor de google hangout a.s. maandag om 12:00 uur.

(De reacties vliegen me inmiddels al om de oren. Met name op Twitter….)