Alive and kicking

Gepubliceerd: 12 augustus 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ze had zo’n zin in het leven dat ze als een kleine Houdini al twee vroegtijdige uitbraakpogingen ondernam, die we gelukkig hebben weten te verijdelen. Op 1 juli kwam ze uiteindelijk – alsnog te vroeg, maar met goede kansen (en dat blijkt!!) – ter wereld: Robin Loïs Elfi.
Het is een nógal intensieve periode, we brengen al maanden veel tijd door in het ziekenhuis, maar we maken het goed en Robin doet het werkelijk fantastisch. Ze is sterk, ze groeit als kool en is overduidelijk een kind van Anke en Martijn: zo trok ze onlangs zelf haar infuus eruit (waarna de artsen zeiden: ‘Ja, dat kan ook eigenlijk wel, nu.’) om vervolgens nog eens dezelfde truc uit te halen met de sonde. 
(Het is maar goed dat we haar een artiestennaam hebben gegeven.)


We worden werkelijk bedolven onder de kraamcadeautjes. Robin heeft inmiddels meer kleren dan ik (er zou eens iemand een hack moeten verzinnen waarmee je op een liefdevolle manier voorkomt dat je zes keer hetzelfde rompertje krijgt, haha), we krijgen enorm veel post  (handgeschreven brieven!) uit verwachte en onverwachte hoeken, er verschijnt zelfs her en der een blog, het is hartverwarmend en overweldigend.
Wat ik ook geweldig vind zijn de prentenboeken die we krijgen. (Ik heb reuze veel zin in Max en de Maximonsters en Wij gaan op berenjacht.)


Intussen ben ik me uiteraard aan het verdiepen in de wetenswaardigheden van het vaderschap (en vond een heel leuke site voor Martijn-achtige papa’s) en alle dingen waar pasgeboren ouders mee te maken krijgen. Zoals de wondere wereld der vaccinaties.
Ik ben niet voor of tegen vaccinaties, maar ik wil wel snappen hoe het zit (en met name met betrekking tot premature kinderen) en dat is nog helemaal niet makkelijk, merk ik.