Credit where credit is due: Annedien Hoen

Gepubliceerd: 2 juni 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Best vaak vragen mensen aan mij: Maar Martijn, wie zijn nou de mensen die jou inspireren?

Dat vind ik best een lastige vraag, want dan weet ik het vaak even niet zo goed, maar ze zijn er natuurlijk wel, mensen aan wie ik veel te danken heb en die mij op belangrijke kruispunten in mijn leven de goede kant uit hebben gewezen.

Vorige maand eerde ik een van mijn leermeesters Jan Willem Wolff en dat vond ik zo leuk, dat ik heb besloten dit vaker te doen in mijn nieuwsbrief.

Ik wil deze keer stilstaan bij de ongelofelijk impact van Annedien Hoen op mijn leven.

Al meer dan tien jaar slaagt zij er in om de aangever te zijn van alle cruciale dingen waarmee ik mezelf de afgelopen 7 jaar zichtbaar heb gemaakt. Zo was zij bijvoorbeeld degene die me attent maakte op Getting Things Done, was ze de eerste die mij op Lifehacking wees, op Seth Godin en Love is the Killer App.

Annedien is een omnitalent.

Echt, ik ken niemand die zo zwaar getalenteerd is op zo ongelofelijk veel terreinen; ze maakt muziek, ze schrijft, ze is filosoof, strateeg, merkontwikkelaar, en logo-ontwerper. Ze is een van de oprichters van lifehacking.nl, ze geeft al jarenlang actief advies op Higherlevel, is naamstrateeg en partner van het bureau voor naamcreatie The Luminaries, zit momenteel als co-founder in een spannende internationale startup (is nog geheim;), coacht zelfstandigen … en dan heb ik nog lang niet alles genoemd!

We hebben samen zoveel dingen ondernomen, waarvan een heleboel dingen niet gelukt zijn, maar waarover we wel heel veel lol (en mot) hebben gehad en die onze band enorm hecht hebben gemaakt. Momenteel zijn we trouwens samen een concept aan het opzetten rondom EDC (everyday carry)bushcraft, lifehacking en cool tools, onder de naam Gearcamp.

Een van de grappigste dingen die ik de laatste tijd voor haar heb gedaan is het inspreken van een meditatieve tekst voor een zelfstandigenplatform (in de maak). Ik vond dat leuk omdat ik altijd stiekem al eens wat wilde doen met mijn stem en…luister zelf anders even, je zou er volgens mij zomaar van geïnspireerd kunnen raken…

MEDITATIE>>>>>

Een en ander werd trouwens mogelijk gemaakt door de opnamestudio van Renger Koning en Marian Bakker. Mensen die ik ook nodig eens moet eren…:)