Advies en raad

Gepubliceerd: 2 juni 2014

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Om de haverklap kom ik op de meest interessante en wonderlijke plekken. Zo mocht ik pas meedenken met Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau, die door Mark Rutte en Arko van Brakel was gevraagd om invulling te geven aan de participatiesamenleving op het gebied van onderwijs en zorg.

Wat mij opvalt is dat ik in dergelijke denktanks steeds vaker mensen tegenkom waarvan ik al een hoge pet op had. Zoals Thieu BesselinkClaire BoonstraBibi de VriesAlette Baartmans. En wat mij ook positief stemt: schijnbaar heb je niet perse een academische graad nodig om op dat level gehoord te worden anno 2014.

Ik voel me dus als een vis in het water in dit soort settings, ik geniet er enorm van om mee te denken met complexe vraagstukken en ik mag het de laatste tijd steeds vaker doen. (Misschien omdat ik zo langzamerhand een grijze baard begin te ontwikkelen?)
Het gebeurt regelmatig dat bedrijven (banken, advocatenkantoren) dusdanig in de war zijn na een lezing van mij, dat ze hun hele corporate strategy willen aanpassen. En vervolgens daarbij mijn begeleiding vragen, in de vorm van ‘boardroom’- advies.

Kijk, dit is een berichtje dat ik pas plaatste op Facebook, een overzichtje van alle Overheidsplekken waar ik was. Ik kreeg enorm veel reacties, met name op het ‘doorbeuken en knuffelen’. Blijkbaar – en gelukkig – zijn veel mensen de mening toegedaan dat je moet blijven knuffelen :).