Spiritualiteit

Gepubliceerd: 29 december 2013

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik me meestal niet zo uitlaat over spirituele zaken. Ik heb gemerkt (bijvoorbeeld na mijn interview in de Happinez)  dat mensen uit de spirituele hoek doorgaans enthousiast zijn over mijn verhaal, maar dat ik er zelf niet perse blij van word. Wel van het enthousiasme natuurlijk, maar niet van de hoeveelheid misverstanden die er welhaast bij lijken te horen.

In het gesprek dat ik had met FMT kreeg ik de vraag uit het publiek: Wat is het meest geestverruimende boek dat je hebt gelezen? En ik hoorde mezelf antwoorden: Het Elixer en de Steen.

Ik kan het sneller vertellen dan opschrijven, dus kijk maar even:  

Schermafbeelding 2013-12-29 om 19.46.59

Wat ik zo goed vind aan Het Elixer en de Steen is dat het een reis door een paar duizend jaar onderstroom is. Het gaat over hermetisme, mystiek, alchemie en magie en trekt heel heldere lijnen tussen Alexandrië, de Renaissance, Paracelsus, Goethe, William Blake, Tolkien en Jim Morrison. En laten dat nou net allemaal thema’s en figuren zijn waarin ik me graag verdiep…
Het aardige van het hermetisme is bovendien dat het inzichten uit alle religieuze stromingen verbindt. Het is uitermate boeiende materie.