McPeter & McTinus

Gepubliceerd: 29 december 2013

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Permanent Beta

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Zet Peter Ros en mij een week bij elkaar op een Caribisch eiland en de ideeën voor Permanent Beta rijzen de pan uit.
We hebben bedacht: we gaan samen het podium op.
Dat deden we al eens eerder, op Texel, en dat bleek heel lollig.

We zijn inmiddels begonnen met een nieuw thema binnen Permanent Beta: Pre Trending Topics. Die titel zegt eigenlijk al genoeg.
Kijk hier naar de eerste aflevering.

Daarnaast gaan we onder onze alter ego’s McPeter en McTinus (al dan niet in Kilt. Want waarom niet?  Ik hou van Schotland en van whisky, net als Peter) drie sessie presenteren in de Beurs van Berlage.
De eerste: Macsplosion.
Een duizelingwekkende middag voor mensen die een Macbook, een iPad én een iPhone hebben en die willen ontdekken wat daar eigenlijk allemaal mee kan (en die te lui zijn om blogs te lezen…).
Peter en ik zijn allebei van nature heel nieuwsgierig, lezen veel, houden van pielen en klooien en kennen inmiddels een heleboel vette tips en trucs.
Let op, het is géén cursus,  we gaan je niet leren op welke knopjes je moet drukken. Het wordt: fasten your seatbelts. We laten zien wat je allemaal uit het ‘mac eco- system’ kunt halen tot je hoofd ervan tolt. Kosten: 99 euro ex btw.

De tweede inspiratiemiddag heeft als titel: Storytelling, marketing en conversie in de netwerk- en informatiesamenleving.
Wat is storytelling? Wat zijn sociale epidemieën? Hoe belangrijk is content? Hoe werkt het eigenlijk allemaal online (en hoe kun je daar geld meer verdienen)?

Sessie nummer drie gaat over ‘slimmer ondernemen’ en wordt een mix van lifehacking en ondernemerstips. Peter en ik zijn beide door de wol geverfd, hebben genoeg fouten gemaakt en weten hoe je een business moet runnen.

Wij hebben er alvast heel veel zin in!!
Macsplosion staat gepland op 12 februari a.s.