De tiende editie van het NNF

Gepubliceerd: 29 september 2013

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

filmpje: Klik!

Misschien was het wel de allermooiste editie ooit. Of misschien vonden we dat ieder jaar, dat kan ook. Maar dat NNF13 niet alleen op mij, maar ook op vele anderen een onuitwisbare indruk heeft gemaakt, is zeker. (En ja, het regende, maar het regende zonnestralen. Of, beter nog: We set fire to the rain.)

Hoe meet je eigenlijk een festival? In afgelegde kilometers van de gastheer? (mijn fitbit gaf aan dat ik maar liefst 124 kilometer heb gelopen in vijf dagen)
In foto’s? (Bekijk de prachtige series van Remco Boerma en Peter Dreuning.)
In bijzondere momenten*?
In reacties van festivalgangers?

‘Bedankt, alle bijzondere en fantastische mensen die ik dit jaar voor het eerst heb leren kennen en bedankt, nnf’ers die er wederom waren, voor jullie waanzinnige inzet, ondersteuning, warmte, liefde en energie. Als je een stekker in het NNF zou kunnen steken zou je er een heel dorp op kunnen laten draaien.’ Oof Haverink

‘Wat was het weer fijn lieverds, ik heb van ons genoten!’ Jeroen Doensen

‘Woorden schieten tekort om mijn dankbaarheid en blijdschap uit te drukken die ik naar jullie uit zou willen spreken. Bedankt dat jullie er allemaal waren en dat jullie je allemaal zo geweldig hebben ingezet, elke glimlach werd opgevangen en terug gegeven elke pas uit het ritme werd liefdevol weer op het goede pad geleid, dit betekent alles voor mij.’ Daan Busé

‘Voor mij heeft mijn eerste editie echt een mega indruk achtergelaten en ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb enorme heimwee naar alles. Alle lieve mensen, het bos en de geweldige sfeer!’ Kim van den Berg

‘Werd vandaag gebeld door dame van de Duitse loterij…ik was een van de 300 geselecteerde die ….met 97% winkans…bla bla…ik onderbrak haar en bedankte. Ze vroeg of ik dan geen miljoen wilde winnen. Ik zei (oprecht) nee dat hoeft niet want ik ben gelukkig. Zij was verbaasd en vond het mooi, maar waagde toch nog een poging. Zoveel vasthoudendheid verdiende (wederom oprecht) een compliment. Ze was stil en bedankte me en we wensten elkaar (oprecht) een fijne dag.
Ik geloof dat zoiets the NNF effect genoemd mag worden! Gewoon blijven stralen en tevreden zijn met wat is. Helder kijken en handelen vanuit je hart. En je bewust worden van al het mooie. Het NNF heeft mij weer laten ervaren hoe fijn het is als je eerlijke open minded mensen ontmoet en hoe rijk je kunt zijn door te delen. Dat is geluk voor mij.’ Nadja van Berkel

‘Heerlijke ervaringen rijker na deelname van het NNF. Fijn dat ik mocht delen wat me na aan het hart ligt. Dank voor jullie enthousiasme, dank voor de gelijkwaardigheid op het festival, dank voor dat ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen. Mensen die, net als ik, creërend in het leven staan en het doen.’ Baudy Wiechers

‘Inmiddels dus m’n derde editie mogen ervaren in alle heftigheid die daarmee gepaard ging. Zoveel nieuwe juweeltjes mogen leren kennen, mensen die in hun ziel laten kijken, zo veel mogen voelen en vooral zoveel mogen zijn! Hiervoor wil ik jullie allemaal graag bedanken, zo veel moois is niet uit te leggen aan anderen. Ik voel zo veel dankbaarheid dat ik hierbij mag zijn, dat ik dit mag mee maken ontroerd me ieder jaar weer. Ik wil zo veel zeggen, maar weet dat dat helemaal niet nodig is, omdat jullie volgens mij haarfijn aanvoelen hoe ik me voel. Dit is zo’n ontzettend mooi cadeautje dat onverwachts m’n leven in kwam gevlogen, lieve juweeltjes, dankjewel, ik voel me zo’n ontzettend rijk mens.’ Marije van der Werf

‘Wat een fantastische ervaring! Thuiskomen op een plek waar je nog nooit geweest bent.. Ongelooflijk fijn om zoveel energie en warmte te ontmoeten en ervaren en inderdaad “life-changing”. Onwijs bedankt allemaal!!!’ Hans Wegman

‘Afgelopen weekeind was ik op het natural networking festival in een prachtig bos in Drenthe. Een festival dat georganiseerd word door de deelnemers ervan. Een festival waarin iedereen zijn talent gebruikt om vrijwillig een bijdrage te leveren en waarin iedereen word gewaardeerd om zijn unieke kracht. Een festival waarbij anderen je ook graag helpen je kracht te vinden. Je steunen, stimuleren en inspireren. Waarom? Nou gewoon, heel gewoon. Gewoon omdat als jij in je kracht gaat staan, iedereen daar beter van wordt. Omdat als jij je talent op pakt, de wereld voor iedereen makkelijker wordt. Omdat als jij gaat doen waar je goed in bent, anderen niet meer hoeven te ploeteren op wat ze moeilijk vinden. En, omdat als jij blij bent, anderen daar ook blij van worden. Een paar dagen die een ongelofelijke indruk op me hebben gemaakt. Een paar dagen die me hebben laten zien hoe het kan gaan in de wereld. Met elkaar, voor elkaar, door elkaar. Samen…’ Peggy Smith

‘En dan lees je een dag later dat afgelopen weekend een luguber familiedrama heeft plaatsgevonden, op slechts drie kilometer afstand van het NNF-terrein. En betrap vervolgens mezelf op de gedachte ‘waren ze maar drie kilometer dichterbij geweest, dan hadden ze wel weer een toekomst gezien en had het drama niet hoeven gebeuren.’
Ik durf het nauwelijk op te schrijven, die gedachte, want klinkt wel een beetje erg pretentieus. Of ben ik lang niet de enige met die gedachte?’ Erwin Witteveen

‘In mijn leven is een periode voor en na mijn eerste bezoek aan het NNF festival. Zojuist thuis gekomen van mijn vijfde editie en de impact blijkt niet minder te worden. Zo dankbaar voor alle mensen waarmee ik de laatste dagen de bossen van Elp heb mogen delen. De impact van goede gesprekken, openheid en kwetsbaarheid blijven me verbazen. Jullie woorden en daden veranderen mijn leven, houden me een spiegel voor waar ik soms niet in wil kijken maar dankzij jullie wel toe gedwongen wordt. En dat zorg voor dankbaarheid en het gevoel waarvan ik niet weet wat ik ermee moet maar gewoon goed voelt.’ Bas van Ginkel

‘Lieve schatten van een mede bos bewoners wat een ongelofelijke mooie dagen heb ik weer mee gemaakt en wat heb ik genoten.
Thanx.’ Peter Dreuning

‘Thuis komen bij mijzelf samen met jullie. Iedereen iets zien uitstijgen boven zichzelf, zo nét iets zwevend… Je ontdekt dat je Grootser bent dan je denkt, door de ontmoeting met de ander. Met jullie. Lievelingen. Ik ben zo blij met dit jaar NNF. Pretentieloos, ontspannend, in flow and light and shinin’ Lekker Rocken met lichtjes. Dankjewel!’ Noor Bongers

‘Vol energie, vriendschappen en tranen. Mijn leven verrijkt in liefde. Dat mijn toekomst zich mag ontvouwen….. Dank iedereen bij 10 jaar NNF.’ Richard Pols

‘Met de bos en kampvuur lucht nog in de kleren, het bandje nog om de pols en de emoties aan de slinger ben ik aan het nagenieten van NNF 2013. Het was mooi en inspirerend, warm en nat tegelijk.’ Erik de Wild

‘Weer thuis van weer een heel tof NNF. Moe, hongerig, stinkend, kapot, afgebeuld en afgepeigerd, maar het was het allemaal waard. Nu proberen bij te komen.’ Jeroen Gerth

‘…ben (hopeloos) besmet met het NNF-virus en heb (hevige) ontwenningsverschijnselen.’ Anne Mérat-Okkes

‘NNF13 was weer magisch! Mooie creaties, inspirerende workshops, fijne gesprekken, positieve energie en heerlijk eten natuurlijk. Een lach, een traan, zon en regen, het was er allebei en het mocht er zijn, fijn. Bedankt voor de mooie dagen!’ Floor Schuttevaer

‘Ok ik geef het toe, dit was een geweldig NNF! Superfreaky verbindingen gemaakt!’ Amy van Son

‘Twee verdwaasde bosmieren, overal zand, een berg natte -naar kampvuur ruikende- kleren, een handvol salmiaklollies en een inspirerende en hartverwarmende herinnering rijker dankzij jullie. Bedankt allemaal!!’ Monique Koopmans

‘Ik heb genoten afgelopen vrijdag. Kreeg zoveel energie van jullie. Bedankt voor jullie openheid en warm welkom. Ik hoop tot volgend jaar.’ Betty Leffers

Misschien verwoordt Loes Berkhout het op haar blog nog wel het allermooist: ‘”Eigenlijk is het NNF een soort Parallel Universum, vind je ook niet?” concludeert Martijn Aslander (mede-bedenker van het festival) op mijn dag van vertrek. Dat is absoluut de beste beschrijving voor het NNF die ik heb gehoord en tegelijkertijd is het niet waar. Want het is…….’  lees verder

 

* Bijzondere momenten, daar stond NNF13 bol van. Zoals bijvoorbeeld het ontroerende en krachtige verhaal van Wubbo Ockels, over hoe zijn leven eruit ziet sinds hij de diagnose kanker heeft gekregen en hoe hij tegenwoordig met zijn lichaam omgaat. Een bijzonder moment waarvan enkele dagen na het festival beelden te zien waren bij Pauw en Witteman. (Met in diezelfde aflevering overigens nóg een NNF’er: Juul Martin)

Link: Wubbo Ockels bij P&W

 

Lees ook: Tien jaar NNF. Hoe nu verder?
En: NNF – historie