Wijn voor Martijn

Gepubliceerd: 27 augustus 2013

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

“Omdat het leven te kort is om troep te drinken.”

Onder dit motto runt Petra de Boevere – ‘Het meisje van de slijterij’ –  haar wijn- en whiskywinkel de Vuurtoren.
Ik schreef in haar laatste boek een column over haar bijzondere crowdfundingmethode waarmee ze in 2012 haar verhuis- (van Breskens naar Sluis) en uitbreidingspannen heeft kunnen doorvoeren.
Meer dan 100 klanten doneerden elk 1000 euro en kregen hier later wijnbonnen ter waarde van 1200 euro voor terug.

Ik heb dus nu voor 1200 euro aan wijnbonnen.
En ik hou ook nog eens heel erg van wijn!
Ik zou bijna zeggen: het is een vin-vin situatie.

Ik drink graag Rioja. maar volgens mijn tekstschrijver Novy (die tevens vinoloog is – je verzint het niet)  “is een goede Rioja op zijn tijd heus niet te versmaden, maar is het nogal saai en weinig avontuurlijk om niet ook eens wat anders te proberen.” En omdat ik natuurlijk heel niet saai en heus wel avontuurlijk ben, heb ik bedacht dat zij me dan maar moet helpen met het verzilveren van mijn bonnen om me zodoende wegwijs te maken in de wondere wereld van wijn.

En vooruit, ze mag me ook ook af en toe helpen proeven.
(Als ze tenminste onze bevindingen maandelijkse vertaalt in een wijntipje in de zijbalk van mijn nieuwsbrief.)