Operatie Denkraam

Gepubliceerd: 1 april 2013

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

 

Hoe transparant wil je het hebben?

 

Denkraam is een neologisme, geschapen door de Nederlandse striptekenaar en verhalenschrijver Marten Toonder (1912-2005). Het komt veelvuldig voor in de verhalen van Heer Bommel, waar het door de dwerg Kwetal, die in vreemde woorden en uitdrukkingen grossiert, werd geïntroduceerd. Deze bedoelt daar zoiets mee als ‘vermogen tot begrijpen’ of soms ‘referentiekader’, maar ook als ‘denkkader’ of ‘paradigma’ (zienswijze). Vaak zegt hij zelf maar een klein denkraam te hebben, dat het moet afleggen tegen dat van Heer Bommel, al is het in werkelijkheid precies andersom.

(bron: Wikipedia)

 

Je kent ze wel, de stiften van Edding; de permanent markers en de whiteboardmarkers. Maar nu zijn er ook…..windowmarkers!

En die zijn leuk!

Je kunt er namelijk mee op een raam schrijven (en iedereen heeft wel een raam) en je veegt het er net zo makkelijk weer af met een doekje.

 

Samen met Alette Baartmans bedacht ik Operatie Denkraam, met het doel om van zoveel mogelijk ramen in Nederland denkramen te maken. Oftewel: om zoveel mogelijk mensen hun gedachten, ideeën, formules en creatieve uitspattingen te laten verramen.

 

We zijn op zoek naar (in eerste instantie) 200 ambassadeurs, die ons mee willen helpen.

Wat krijg je als ambassadeur?

Een setje van 5 windowmarkers in verschillende kleuren.

Wat moet je doen als ambassadeur?

Vier keer per week een foto van een verraming tweeten (#operatiedenkraam) of, beter nog, op onze Facebookpage plaatsen.

 

Voor meer informatie en om je aan te melden als ambassadeur: KLIK HIER

 

(Hee kijk: de operatie is al opgepikt door Bright.nl)